General Med

Distribuitor autorizat 3M™ Medical Romania


Bratari SEA-BAND

Continuare...

Greturile matinale la femei insarcinate

Până la 80% dintre femeile insarcinate la un moment dat vor suferi de stari de greata matinale. Cele mai multe viitoare mame vor avea aceste simptome in jurul săptămânii 14, dar pentru cele mai putin norocoase, starea de greaţă şi vărsături, poate continua pe tot parcursul sarcinii.

Nu este surprinzator, ca cele mai multe femei sunt îngrijorate de tratamentele cu medicamente pentru diminetile cand le este rau pentru ca poate dăuna fătului. Din fericire, există acum un mod simplu de a combate greata matinala fără a lua medicamente.

Presopunctura: sigur pot fi eficiente si numeroase moduri tradiţionale de a controla greaţa devreme în timpul sarcinii. Totuşi, studii ştiinţifice au dovedit că unul dintre cele mai eficiente tratamente fara medicamente se bazează pe principiul antic chinez de - presopunctura un mod eficient de acupunctura fără ace! Acesta este Sea-Band !

Starea de greata matinala

Sea-Band aplică presiune continuă, pe punctul P6 (sau Nei-Kuan) de pe fiecare încheietura, folosind o bila de plastic; Acest punct este foarte uşor de găsit. Aceasta prosopunctura poate preveni cu uşurinţa starile de greata matinala. A fost pentru prima oara dovedit ştiinţific în Anglia de către profesorul John Dundee de la Queen’s University, Belfast. În 1988, în raportul său din Jurnalul de la Societatea Regală de Medicină a arătat in studiu ca femeile care au folosit presopunctura au avut în mod semnificativ mai puţin greaţă şi vărsături decât cele care nu le-au folosit. Un studiu recent din Italia a constatat că starea de greata matinala a fost redusă într-un procent de 70% pentru femeile care au folosit bratarile Sea-Band. Mai mult, un studiu efectuat de către o moaşă americana a arătat că femeile care poartă Sea-Band, au mai puţine stari de anxietate, depresie şi ostilitate!

Bratarile Sea-Band pot fi purtate pe fiecare încheietura, ori de câte ori e necesar. Bratara Sea-Band este confortabila, lavabila şi discreta. Într-o marime unica ce se potriveşte tuturor. Ai grija ... Controleaza starile de greata Controland si eliminand starea de greaţă poate fi un mare pas spre un sentiment pozitiv despre sarcina dumneavoastra.

Iată câteva puncte pentru a aminti despre grija de tine:

Alimentatie: calitatea conteaza mai mult decât cantitatea. Copilul depinde de tine pentru nutrienţi, de care are nevoie pentru a se dezvolta, asa ca urmeaza un regim alimentar sanatos si echilibrat.

Bauturi: bea multa apă, lapte si suc natural în timpul sarcinii, iar ceai şi cafea moderat. Lichidele vă ajuta să evitati constipaţia şi hemoroizii. Este cel mai bine să nu se consume deloc alcool, în special la începutul sarcinii.

Igiena: sa aveti mare atentie privind curăţarea şi igiena produselor alimentare, în bucătărie, în special dacă aveţi pisici sau alte animale de companie. Alintati-va, de asemenea, cu bai de relaxare şi cu lotiuni de corp.

Exerciţii: înot, mers pe jos, yoga va pot ajuta să vă păstraţi în formă.

Fumatul: Opriti-va din fumat cit de repede puteti pentru sanatatea copilului si a dumneavoastra.

Folosirea bratarilor Sea-band in cazul raului de transport:

Avioane, trenuri, ambarcatiuni, autoturisme, autocare şi chiar la jocurile din parcurile de distractii! Încercaţi-le Functioneaza!

Călătorind în lume - pentru afaceri sau de placere - este acum mai uşor ca niciodată. Dar indiferent de modul de călătorie, pe calea aerului, rutier, feroviar sau pe mare poate fi o experienţă neplacuta dacă suferiţi de « rau de transport » Greaţa, starea de voma şi ameţeala cauzată de orice formă de transport sunt puse în mişcare de o confuzie de mesaje primite în creier. Deşi s-ar putea să stai nemiscat într-un loc, simturile iţi spun că eşti de fapt în mişcare. Contrar a ceea ce am putea crede starea de greaţă care rezultă nu este generata numai de creier si este resimtita atat de adulti cat si de copii. Starea prevestitoare « raului de transport » se manifesta prin apatie, dureri de cap, letargie, de cele mai multe ori urmată de vărsături incontrolabile.

Remediu fara medicamente

Medicamentele folosite pentru a combate aceste stari pot avea efecte secundare nedorite, cum ar fi somnolenţă şi nu sunt recomandate pentru copii sau pentru unii adulţi.

Totuşi, există şi alte modalităţi de a ajuta la prevenirea greţii:

- In masina sau autobuz, stai in faţă şi întotdeauna orientat in sensul de mers. Nu te uita pe geamurile laterale si concentreaza-te la orizont.
- Respira aer proaspăt - deschide o fereastră sau stai în afara navei pe o punte.
- Nu mânca mult sau gras înainte de calatorie.
- Tineţi copiii ocupati !
- Si cel mai important lucru, purtati Sea-Band în timpul călătoriei.

Sea-Band se foloseste in spitale

În ciuda tehnicilor moderne, mai mulţi pacienţi suferă de greaţă şi vărsături, după o operaţie sub anestezie generală, în special atunci când se administrează alte medicamente pentru ameliorarea durerii. Prelungirea bolii însemna că pacienţii trebuie să rămână în spital mai mult decât se anticipase, în special după operaţie. Bratarile Sea-Band pot ajuta la prevenirea gretii, în astfel de cazuri, asa ca de ce sa nu discutati cu medicul dumneavoastră, pentru a le încearca ? În mod similar, medicamentele puternice utilizate pentru a trata pacienţii cu cancer provoaca des greaţă şi vărsături. Asistentele medicale şi medicii încurajeaza utilizarea de Sea-Band pentru a ajuta pacienţii sa-si controleze simptomele şi - în consecinţă - reacţia la tratament şi recuperare. Sea-Band utilizeaza cunoscutul principiu al presopuncturii pentru a preveni şi inlatura greaţa. Exista si dispozitive de presopunctura pentru a vindeca starea de insomnie.

Bratarile Sea-band pentru copii

Pentru toate formele de « rau de transport »
Nu este medicament, Nu are efecte secundare.
Sunt folosite de doctori in spitale.
Este singura bratara pentru presopunctura testata clinic.
Bratarile Sea-Band sunt disponibile în culori strălucitoare cu desene sau modele.
Acestea pot fi folosite de copii peste 3 ani pentru că nu conţin medicamente si nu există reacţii adverse.

Cum sa pozitionezi corect bratara Sea-Band

Plasati cele trei degete din mijloc pe încheietura cu marginea celui de-al treilea deget pe cuta încheieturii. Punctul Nei-Kuan se gaseste sub degetul aratator intre cele doua tendoane centrale. Poziţionati bila peste punctul Nei-Kuan. Repetaţi procesul pentru cealalta încheietura. Pentru eficienta trebuie purtata o bratara pentru fiecare incheietura. Bratarile Sea-Band pot fi puse pe încheieturi înainte sau dupa ce a inceput calatoria.

Sea-Band poate fi folosit de catre adulţi şi copii.

Presopunctura este acupunctura fara ace.

Ce spune Medicina traditionala chineza

Presopunctura este una din multele tehnici utilizate în medicina tradiţională chineză. Dezvoltata de peste 4000 de ani de observare si testare, acest sistem este foarte diferit în filozofie şi practica de ştiinţa occidentala. Medicii din vest încep cu un simptom şi cauta maladia ce la provocat. Un medic chinez va trata ca simptom doar un singur factor in întreaga individualitae a profilului fiziologic şi psihologic, care trebuie să fie studiate pentru a găsi « motivul lipsei de armonie ».

Conform medicinei tradiţionale chineze, boala rezulta de la un dezechilibru în fluxul de Chi ( energia vietii ), prin intermediul organismului. Original sensul Chi a fost pur şi simplu de aer, respiraţie sau de energie, dar în cele din urmă a capatat si sensul de protectie si energie vitala, care sustine tot în lume. Chi primim la nastere, iar apoi acesta este influentat de alimente si aer. Chi este animat de o circulatie constantă de energie între Yin si Yang, două forţe opuse, dar complementare. Când unul predomină, fluxul de energie este perturbat si poate rezulta o instabilitate emotionala sau chiar o afectiune. Chi circulă prin organism într-o reţea de canale invizibile de sub piele, numite meridiane. Există 12 meridiane de bază, impartite egal pe stânga şi pe dreapta organismului şi numite după organele interne la care sunt ataşate, cum ar fi plămânii, intestinul gros şi (în caz de P6) de pericard. De-a lungul meridianelor sunt 2000 de acupuncte cunoscute, unde se presupune ca Chi este concentrat şi unde intră şi iese din organism. Stimularea acestor puncte de către ace, căldura, uşori curenti electrici sau presiune – elibereaza fluxul Chi, deblocheaza blocaje, restaureaza distrugeri permitind organismului intoarcerea la armonie.

Cum utilizeaza chinezii presopunctura

Tuina, acupunctura în China, este tehnică de a aplica presiune, cu mâinile pe acupuncte şi meridiane. Unele puncte sunt cunoscute a fi deosebit de puternice iar chinezii apasa pe ele cu unghia sau virful unei linguri ca o măsură de auto-ajutor. Pericard 6 (P6) este unul din aceste puncte. P6 include funcţii de circulaţie a energiei în piept, de armonizare a digestiei şi a stomacului, de reglementare a fluxului sanguin si de calmant al mintii. Chinezii il utilizeaza pentru a trata durerile pieptului, perioadele menstruale neregulate şi dureroase, depresiile premenstruale, insomnia şi datorita influenţei asupra stomacului – ameliorareaza starea de greaţă şi vărsături, regurgitaţie acidă, sughit şi eructaţii.

Ce spune stiinta occidentala

Când e vorba de Chi şi meridiane, oamenii de ştiinţă din Vest prefera să caute alte explicatii, acceptate medical, pentru fenomenul reprezentat de acupunctura si presopunctura. Cel mai probabil, în opinia lor, este implicata ameliorarea durerii la nivel chimic : endorfina cunoscuta ca şi « teoria portii de control » in ameliorare durerii. In termeni simpli, în conformitate cu această teorie, nervi transportă mesaje de presiune care ajung la creier mai repede decât mesajele de durere. Cum creierul nu poate primi atatea mesaje o dată, « poarta » este închisă in momentul cand ajung mesajele de durere. Presiunea apare pentru a stimula fibrele nervului până în măduva spinării şi în final duce la producerea de endorfina , morfină - ca si compuşi care influenţează sistemul imunitar si hormonal şi inhiba percepţia durerii de catre creier, în special atunci când este asociata cu anexietate si stres. Dar de ce, de exemplu, stimularea punctelor specifice si nu al celorlalte puncte poate declanşa anumite răspunsuri în creier? Şi de ce aceste răspunsuri nu genereaza o reacţie la o alta, aparent fără legătură, parte a corpului? Dacă neurochimia este responsabila, pe ce canale acestea funcţionează? Nici sistemul nervos, vascular sau sistemele limfatice nu pot gestiona pe deplin acest flux de informaţii. Există un model de energie - posibil electromagnetic - bazat pe cea a anticelor meridiane chineze, atât de subtil incat tehnologia modernă încă nu l-a detectat? Nimeni nu ştie cu adevărat. Oamenii de ştiinţă in gluma recunosc ca sunt în Epoca de Piatră, atunci când trebuie sa explice complicatele interacţiuni între minte şi corp. Într-un studiu, marcatori radioactivi injectati in acupuncte păreau să călătorească împreună pe căi similare cu cele ale meridianelor. Acestea păreau sa nu aiba nici o relaţie cu circulaţia sângelui sau a sistemului limfatic si potrivit unor cercetători, a sugerat un mecanism neurochimic de transmitere a datelor.

Morning Sickness

Dundee JW, Sourial FB, Ghaly RG, Bell PF, P6 acupressure reduces morning sickness. JR Soc Med 1988 Aug;81(8):456-7.

De Aloysio D, Penacchioni P. Morning sickness control in early pregnancy by Neiguan point acupressure. Obstet Gynecol 1992 Nov;80(5):852-4.

Hyde E. Acupressure therapy for morning sickness: a controlled clinical trial. J Nurse Midwifery 1989 Jul-Aug;34(4):171-8.

Bayreuther J. Lewith GT, Pickering R. A double-blind cross-over study to evaluate the effectiveness of acupressure at Pericardium 6 (P6) in the treatment of early morning sickness (EMS).

Complementary Therapies in Medicine 1994 April;2(2);70-76.

Barsoum G, Perry EP, Fraser IA. Post operative nausea is relieved by acupressure. J R Soc Med 1990 Feb;83(2):86-9.

Dundee JW, Ghaly RG, Lynch GA, Fitzpatrick KT, Abram WP. Acupuncture prophylaxis of cancer chemotherapy-induced sickness. J R Soc Med 1989 May:82(5).268-71

Travel Sickness

Canova G. Sea-Band Trial in Motion Sickness - Hospital San Carlo Borromeo. Italy (1990)

Nausea Control

Barsoum G, Perry EP, Fraser IA. Post-operative nausea is relieved by acupressure. Journal of the Royal Society of Medicine, February 1990.

Dundee JW, Ghaly RG, Bill KM, Chestnutt WN, Fitzpatrick KTJ, Lynas AGA. Effect of stimulation of the P6 anti-emetic point on post-operative nausea and vomiting. British Journal of Anasthesia, November 1989.

Stannard D. Pressure prevents nausea. Nursing Times, December 1989.

Acupressure

Kovacs FM, Gotzens V, Garcia A, garcia F, Mufraggi N, Prandi D, Setoain J, San Roman F. Experimental Study on Radioactive Pathways of Hypodermically Injected Technetium-99m. J Nucl Med 1992; 33:403-407

Barsoum G, Perry EP, Fraser IA. Post operative nausea is relieved by acupressure. J R Soc Med 1990 Feb;83(2):86-9.

Dundee JW, Ghaly RG, Lynch GA, Fitzpatrick KT, Abram WP. Acupuncture prophylaxis of cancer chemotherapy-induced sickness. J R Soc Med 1989 May:82(5).268-71